Asiakastiedot/tietosuoja

Asiakastietolomake:

Ensimmäisellä käynnillä asiakkaasta täytetään asiakastietolomake, jossa kysytään nimi, henkilötunnus, osoitetiedot ja puhelinnumero. 

Lomakkeessa kysytään myös sairauksista ja lääkityksistä. Ainakin ne, millä on merkitystä jalkojenhoidossa olisi hyvä tuoda esiin. Näitä ovat mm. veriteitse tarttuvat sairaudet, diabetes, nivelreuma tai muu tuki- ja liikuntaelinsairaus, ihosairaudet, sydän- ja verisuonisairaudet, syöpä ja niihin liittyvät hoidot. Lääkitysten osalta tärkeintä on tietää käyttääkö asiakas verenohennuslääkkeitä.

Asiakkaan apuvälineiden, kuten pyörätuolin tai rollaattorin käyttö on myös tärkeä tieto jalkojenhoitajalle.

Potilasvahinkotilanteessa asiakkaan jalkojenhoitajalle antamilla tiedoilla on suuri merkitys.

Jalkojenhoitajalle kertyy tietoa asiakkaasta myös hoitotilanteessa. Tiedot asiakkaan jaloista merkitään manuaaliseen asiakasrekisteriin jokaisen hoitotoimenpiteen jälkeen. Tiedoksi merkitään, mitä asiakkaalle on tehty hoitotoimenpiteen aikana, mitä välineitä on käytetty, mitä havaintoja jalkojen kunnosta ja toiminnasta on tehty. Lisäksi kirjataan ylös mitä ohjeita asiakkaalle on annettu omahoitoon liittyen sekä mahdolliset sovitut jatkotoimenpiteet.

Asiakastietolomakkeita ei käytetä mainos- ja markkinointitarkoitukseen. 

Tietosuoja:

Manuaaliset asiakastiedot ja tiedot hoitotoimenpiteistä säilytetään lukitussa kaapissa laissa määrätty aika, hoitajalla on salassapitovelvollisuus, eikä asiakastietolomakkeita luovuteta eteenpäin.

Asiakkaalla on oikeus tarkastaa oma asiakastietolomakkeensa.


Kauppakuja 4 as 9, 84100 Ylivieska
Kaikki oikeudet pidätetään 2022
Luo kotisivut ilmaiseksi!